Evropska sedmica košarke u Tuzli

Evropska sedmica košarke koja se u Evropi obilježavala u periodu od 24. novembra do 02. decembra, u Bosni i Hercegovini je promovisana kroz organizaciju različitih košarkaških aktivnsoti. Glavna manifestacija održana je u Tuzli, u JP KSPC “Mejdan” gdje je održano “Državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u košarci3x3, promotivni inkluzivni turnir, Minibasket festival i Zdravstveni program. Tehnički organizatori sportskih aktivnosti bili su KSS Tuzla i ABC Basket, dok su Zdravstvene programe vodili akreditovani klinički direktori dr. Meliha Halilbašić, dr. Damir Sabitović i dip. def. Jasenko Elezović.
Veliko hvala svima, pogotovo volonterima studentima Medicinskog fakulteta u Tuzli, Edukacijsko-Rehabiltacijskog fakulteta, udruženju studenata “MEDICUS” i udruženju “PARALLEL” koji su sprovodili Zdravstveni program, kao volonterima koji su pomogli organizaciju sportskih takmičenja i cjelokupnog sportskog programa i ceremonije otvaranja.
Narednog vikenda u Fojnici će se održati “Državno prvenstvo SO BiH u košarci” u tehničkoj organizaciji Zavoda “Drin” i KSS “Drin”.

Posted in Vijesti, Young Athletes and tagged , , , , , , , , .