Državno inkluzivno prvenstvo u malom nogometu i malonogometni turnir “Budi mi prijatelj”

Povodom obilježavanja “EVROPSKE SEDMICE NOGOMETA” u Srebrenici će se 01. juna. ove godine održati “DRŽAVNO INKLUZIVNO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU”

  u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tehnički organizatori takmičenja su  Udruženje  roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir” i   Sportski savez nedovoljno razvijenih lica RS.

RASPIS ZA DRZAVNO PRVENSTVO U INKLUZIVNOM MALOM NOGOMETU – SREBRENICA 2019 

U okviru Evropske sedmice nogometa koja se obilježava u periodu od 25. – 02. juna, u saradnji sa Nogometnim/Fudbalskim  savezom BiH, u srijedu 29. maja ove godine, u  Sarajevu će se održati Malonogometni turnir – “Budi mi prijatelj” – koji ima za cilj da promoviše toleranciju, evropske vrijednosti i pomirenje. Na manifestaciji je predviđeno da učestvuju i izbjeglice koje trenutno borave u BiH, pa  je od strane NSBiH upućen poziv VEDADU IBIŠEVIĆU, da bude gost  na ovoj manifestacij jer je kao dječak imao status prognanog lica.  

 

Tehnički organizator takmičenja je udruženje “OAZA” . Na manifestaciji će prisustvovati Ambasadori evropskih zemalja, predstavnici UNICEFA, UN-a, NSBiH, ali i vrhunski nekadašnji i sadašnji fudbaleri, kao i ženske nogometne ekipe iz KS.
 
 
Posted in Vijesti.