Državno prvenstvo Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine

Na državnom prvenstvu BiH u inklkuzivnojk košarci okupilo se dvanaest mještovitih ekipa. Osim dobre zabave i druženja željeli su pokazati svoje sportsko umijeće.

Izet Dedić Korisnik centra “Koraci nade” Tuzla

S obzirom da je ovo takmičenje za djecu sa poteškoćama u razvoju od prilike mnogo znači jer uživamo u tome, očekujemo zabavu, šta ćemo očekivati, ne očekujemo da pobijedimo, nemam žudnju za to, ako se desi, desi se.

Organizator prvenstva bila je Specialna olimpijada Bosne i Hercegovine čija je direktorica Kada Delić Selimović, koja je istakla da je ovo dobra prilika za selekciju takmičara za predstojeća takmičenja na međunarodnoj sceni.

Kada Delić Slimović direktorica Specijalne olimpijade BiH

Iduće godine imamo ljetne Olimpijske igre u Berlinu gdje ćemo imati inkluzivnu košarku, nadam se da će kroz sve ove aktivnosti koje smo do sada organizovali, obzirom da iduće godine imamo “World Games” Berlin 2023 gdje ćemo imati inkluzivnu košarku, nadam se da to mžda danas biti jedan odabir selekcije za pripremu takmičara za Berlin, a isto tako nadam se da će isto tako svi oni koji budu učestvovali ponijeti lijepe uspomene iz Tuzle.

 

Tehnička organizacija takmičenja KSS “Sunce” Tuzla, a podršku je pružilo i Ministarstvo kulture i sporta TK.

Lejla Elezović pomoćnica ministrice kulture i sporta TK

Mislim da svi već jako dobro znamo koliki je značaj sporta za pravilan rast i razvoj djece, kada je inkluzija u pitanju tu je još veći značaj sporta, dakle Specijalna olimpijada BiH radi izvrsnu stvar kada je inkluzija u pitanju i mi ćemo i dalje da nastavimo da podržavamo sve projekte, a evo košarka je rekla bi kod nas tek treba da zaživi.

 

Posted in Vijesti.