NAGRADA EVROPSKE SPECIJALNE OLIMPIJADE ZA NS/FS BIH

Na fudbalskom samitu Evropske specijalne Olimpijade, održanom u novembru ove godine u Budimpešti, naš Savez je uz Belgiju, Rumuniju i Moldaviju nagrađen kao lider inkluzije u evropskom fudbalu.

Danas su u Sarajevu u ime NS/FS BiH nagradu primili Generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Darko Ljubojević i grassroots menadžerica Ivana Vlaić od strane direktorice Specijalne Olimpijade BiH Kade Delić Selimović i koordinatora za fudbal Vedada Čengića.

„Kroz različite projekte mnogo pažnje pridajemo grassroots fudbalu. NS/FS BiH je uvijek kroz saradnju sa Specijalnom Olimpijadom u BiH radio na inkluziji djece sa poteškoćama u fudbal, te je nagrada koju smo dobili kruna toga svega. Ovo priznanje nam daje veći motiv da u budućnosti još čvršće sarađujemo. Mi ćemo nastaviti u tom pravcu jer fudbal mora biti dostupan svima, bez obzira na rasu, pol, sposobnosti. Specijalna Olimpijada BiH je na istom putu, gledamo u istom smjeru i sigurno da je pred nama još mnogo zajedničkih projekata i izazova koje ćemo uspješno realizovati“, izjavio je Darko Ljubojević.

Kada Selimović Delić je istakla da je nagrada došla u prave ruke jer se fudbal pokazao kao najbolji sport za inkluzivne aktivnosti djece sa poteškoćama u razvoju, te da je Evropska specijalna Olimpijada prepoznala visok nivo saradnje između NS/FS BiH i Specijalne Olimpijade BiH.

Preuzeto sa: NFSBiH

Posted in Evropska sedmica nogometa, Vijesti and tagged , , , , .