Izvještajno – izborna Skupština Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine

Jučer je u Sarajevu u svečanoj sali hotela “BM” održana Izvještajno izborna skupština Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine. Na Skupštini su učestvovali delegati iz oba entiteta koji su članovi udruženja, zavoda, dnevnih centara, specijalnih klubova i specijalnih škola. Na Skupštini su predstavljeni finansijski i operativni izvještaji za period 2021-2022, kao i planovi i programi za 2023. godinu u kojoj će se fokus usmjeriti na nastup na Letjnim olimpijskim igrama koje će se održati u Berlinu, realizaciji međunarodnih projekata i Kalendaru takmičenja SOBiH za 2023 godinu.

U okviru skupštine su održane i izborne aktivnosti, te je izabran novi sastav Skupštine i Izvršnog odbora Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine. Prema Akreditacijskim pravilima Svjetske specijalne olimpijade po kojim u Izvršnom odboru Specijalne olimpijade BiH mora biti roditelj osobe sa poteškoćama, osoba sa poteškoćama i stručno lice koje radi sa osobama sa poteškoćama za novi četverogodišnji period imenovani su Enver Čosićkić predjednik, Željka Katanić dopredsjednica, Milenko Vujinović član, Njegoš Mihajlović član i Ana Kapetanović član.

Svi učesnici Skupštine su aktivno sudjelovali u raspravama, iznošenju prijedloga i donošenju važnih odluka. Skupština je protekla u prijateljskoj i konstruktivnoj atmosferi, te smo svi zajedno ostvarili cilj da se uspješno održi Izvještajno izborna skupština Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine.

Posted in Vijesti.