Search
Close this search box.

Drugo dvodnevno međunarodno druženje djece sa posebnim potrebama

Objavljeno: 12/05/2019

Danas je na izletištu u Donjim Podradcima kod Gradiške počelo Drugo dvodnevno međunarodno druženje djece sa posebnim potrebama. Tokom dvodnevnog druženja za djecu su obezbijeđeni bogat kuturni i umjetnički program, sportski sadržaji, te vožnje kočijama i motorima. Druženje je organizovalo Udruženje za pomoć nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške u saradnju sa organizacijama “Vozači i iznajmljivači velikog srca” iz Srbije, Hrvatske i Makedonije. Predsjednik Udruženja Dragoslav Šinik rekao je da se za ovo druženje prijavilo blizu 2500 učesnika iz 107 organizacija sa područja bivše Jugoslavije.

Gospodin Šinik je istakao da roditelji djece sa invaliditetom ne gledaju na nacionalnost ili bilo koju drugu različitost.

Specijalna olimpijada BiH je sa svojim članovima prezentovala programe za roditelje, mlade sportaše, inkluzivne aktivnosti. 
Porodičnim zdravstvenim programom pokazali smo značaj fizičke aktivnosti za djecu sa intelektualnim teškoćama gdje su roditelji zajedno sa svojom djecom u promotivnom sportskom treningu da mogu pobijediti sve predrasude.
Dječijim i inkluzivnim aktivnostima pokazali smo da različite igre mogu biti zabavne za sve i da mogu biti svima nama prilika za poboljšanje fizičke aktivnosti.

[ngg src=”galleries” ids=”14″ display=”basic_thumbnail”]

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji