Search
Close this search box.

Evropska sedmica nogometa 2020!

Objavljeno: 28/09/2020

Lijepa igra

Nogomet je jedan od najpopularnijih sportova u Europskoj Euroaziji sa specijalnim olimpijskim igrama s registriranim 139.800 igrača i 8.300 trenera, a Europski tjedan nogometa već je dugo dragulj u našem sportskom kalendaru. Ove godine čak ni nacionalna ograničenja u Europi koja su zaustavila širenje COVID-19 nisu nas mogla zaustaviti u proslavi Europskog tjedna nogometa # EFW2020 – iako ćemo stvari raditi malo drugačije! Iako će i dalje biti organizirani neki ograničeni nogometni događaji diljem Europe, naša ljubav prema nogometu uglavnom će se slaviti putem interneta s Lica nogometa .

 

 

Lica nogometa

Lica nogometa dinamično je internetsko središte koje stvara priliku sportašima, trenerima i navijačima Specijalnih olimpijskih igara da sudjeluju u Europskom tjednu nogometa, čak i ako fizički ne mogu zajedno sudjelovati u aktivnostima i događajima.

Tko je uključen?

Svi su pozvani da sudjeluju. IGRAČI Specijalnih olimpijskih igara , koji vrijedno treniraju i vole igru, te UJEDINJENI PARTNERI koji igraju uz njih. U autobuse koji volontiraju i pristaše -families, prijateljima i partnerima-koji navijaju za igrače Specijalna olimpijada svaki dan.

Kako možete sudjelovati?

Idite na Lica nogometa , pogledajte video, pridružite se i postavite profil Lica nogometa. Zatim slijedite korake za dovršetak svake vještine na našem Poligonu i pomozite svom programu da se pomakne prema Ligaškom stolu! Saznajte više

Naša dva ponosna partnera, Toyota Motor Europe i Međunarodna zaklada Lions Clubs, pomažu u ostvarenju ovogodišnjih Lica nogometa. (veza do njihovog utikača na web mjestu). Također ponosno radimo zajedno s Europskom mrežom nogometa za razvoj koji potiču uključivanje u nogomet ovog rujna vlastitom kampanjom: # MorethanFootball!

Europski tjedan nogometa: kratka povijest!

EFW je započeo davne 2000. godine, uz izdašnu potporu UEFA-e, u kojoj je sudjelovalo 15 zemalja. Iako smo sada narasli na 50 zemalja, cilj ostaje isti: igrači svih sposobnosti dobivaju priliku sudjelovati i demonstrirati svoje vještine i talente na osnovnoj razini.

Već 20 godina UEFA je ljubazno podržala razvoj nogometa u Specijalnim olimpijskim igrama u Europi . Preko 30 nacionalnih nogometnih saveza i klubova iz europskih liga – od talijanske Serie A i Serie B i poljske Ekstraklase do njemačkih bundesligaških klubova – daju podršku iza Europskog tjedna nogometa. Jedva čekamo vidjeti tko će se uključiti ove godine!

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji