Search
Close this search box.

Nastup reprezentacije Specijalne olimpijade BiH na evropskom turniru u inkluzivnoj košarci

Objavljeno: 05/06/2024

Grad Zrenjanin i Specijalna olimpijada Srbije, će tokom predstojećeg vikenda, biti domaćini međunarodnog sportskog događaja – “Evropskog turnira u inkluzivnoj košarci”, na kom je najavljeno više od 110 učesnika iz Azerbejdžana, Bugarske, Litvanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Portugala, Rumunije, Turkmenistana, Ukrajine, Srbije i Bosne i Hercegovine.
Turnir se održava od 6. juna do nedelje, 9. juna, a svečano otvaranje biće upriličeno 6. juna u 20 sati, u Gradskoj bašti, uz prisustvo brojnih zvanica, između ostalih i ministra sporta Republike Srbije Zorana Gajića i selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marine Maljković.
Reprezentacije Specijalne olimpijade BIH je danas iz Sarajeva, Tuzle i Banja Luke otputovala u Zrenjanin gdje će SPECIJALNU OLIMPIJADU BOSNE I HERCEGOVINU predstavljati košarkašice: Sedina Brkić Selma Šodić, Zlatka Tucaković, Almedina Trebinjac, Dragana Mašić, te inkuzivne takmičarke Elvira Suljkanović, Adna Hadžiabdić, Inela Ahmetović i Ena Baltić.
U Stručnom štabu reprezentacije su Asim Topalović selektor i treneri Suzana Miličević i Dževad Malkić, dok je Šef delegacije Kada Delić Selimović izvršna direktorica SOBiH.
Ovaj Evropski inkluzivni košarkaški turnir je još jedan način da se pokaže zajedništvo, odnosno da i djeca sa i bez poteškoća mogu zajedno da se bave sportom. Inkluzija je jako bitna u društvu i kroz sport je to najbolje urađeno, pogotovo u ženskom sportu i njihovom uključivanju u košarku, čime još jednom povrđujemo slogan Special olympicsa – O INKLUZIJI SE NE PRIČA – INKLUZIJA SE ŽIVI.

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji