Search
Close this search box.

Sjeverna Makedonija: Plivači Specijalne olimpijade BiH osvojili deset medalja

Objavljeno: 12/04/2024

Reprezentacija Specijalne olimpijade BiH u plivanju je protekli vikend u Skopju na Regionalnom plivačkom mitingu, u okviru Regionalne saradnje UNFPA Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Bosne i Hercegovine, postigla izvanredne rezultate.

Reprezentaciju su sačinjavali Edna Šunjić, Harun Tanović, Harun Abdagić, Rasim Bajrić i Alan Dẓ̌ebo, pod vođstvom trenera Samira Halilovića i Elvisa Bekana, te direktorice Specijalne olimpijade BiH Kade Delić Selimović.

Postignuti su izuzetni rezultati i osvojene su 4 zlatne medalje, 4 srebrne i 2 bronzane medalje. Tri zlatne medalje osvojio je Harun Abdagić,  jednu zlatnu Alan Džebo. Harun Tanović osvojio je jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, dva srebra osvojila je i Edna Šunjić, dok je Rasim Bajrić osvojio jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Harun Tanović osvojio je jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, dva srebra osvojila je i Edna Šunjić, dok je Rasim Bajrić osvojio jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Na ovom takmičenju učestvovale su reprezentacije Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Kosova i Albanije.

„Veliko je zadovoljstvo što smo i na ovom takmičenju pokazali da tim Specijalne olimpijade BiH istinski živi svoj slogan – „O inkluziji se ne govori, inkluzija se živi“. Naši plivači su u Skoplju veličanstveno branili boje svoje domovine i dokazali još jednom da je sportski duh najbolji način za prevazilaženje prepreka i da su i osobe sa poteškoćama sjajni sportski ambasadori svoje zemlje“ – istakla je Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH.

Takmičenje je održano pod pokroviteljstvom Abasade Italije u BiH, Fonda za izgradnju mira UN – a, te Populacijskog fonda Ujedinjanih nacija (UNFPA) u BiH.

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji