Search
Close this search box.

Politika privatnosti

Ko smo mi
Naša web adresa je: sobih.org

Komentari
Kada posjetioci ostave komentar na web stranici, prikupljamo podatke koji se prikazuju u formularu za komentare, kao i IP adresu posjetioca i korisnički agent pregledača radi detekcije spama.

Anonimizirani niz kreiran na osnovu vaše email adrese (također nazvan hash) može biti dostavljen Gravatar servisu kako bi se provjerilo koristite li ga. Politika privatnosti Gravatar servisa dostupna je ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika će biti vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji
Ako uploadujete slike na web stranicu, trebali biste izbjegavati upload slika koje uključuju ugrađene podatke o lokaciji (EXIF GPS). Posjetioci web stranice mogu preuzeti i izvući bilo koje podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kolačići
Ako ostavite komentar na našoj web stranici, možete se prijaviti za spremanje vašeg imena, email adrese i web stranice u kolačiće. To je za vašu udobnost kako biste ponovo ne morali popunjavati svoje detalje kada ostavite novi komentar. Ovi kolačići traju jednu godinu.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvata li vaš pregledač kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bismo sačuvali vaše informacije o prijavi i vaše izbore za prikaz ekrana. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići za opcije ekrana traju godinu dana. Ako izaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno označava ID članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica
Članci na ovoj web stranici mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica ponaša se na isti način kao da je posjetilac posjetio tu drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

S kim dijelimo vaše podatke
Ako zatražite resetiranje lozinke, vaša IP adresa će biti uključena u resetiranu email poruku.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke
Ako ostavite komentar, komentar i njegove metapodatke se zadržavaju neograničeno. To je da bismo mogli automatski prepoznati i odobriti sve naredne komentare umjesto da ih držimo u redovima za moderaciju.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako ih ima), također čuvamo osobne informacije koje su dostavili u svojem korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne informacije u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad vašim podacima
Ako imate račun na ovoj web stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvezene datoteke osobnih podataka koje čuvamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje čuvamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo obavezni čuvati zbog administrativnih, pravnih ili sigurnosnih razloga.

Gdje se šalju vaši podaci
Komentari posjetitelja mogu biti provjereni kroz automatsku uslugu za detekciju spama.