Search
Close this search box.

Posjeta i Monitoring programa “Inkluzija kroz sport za djecu sa poteškoćama u razvoju”

Objavljeno: 28/11/2022

Od 22.11.2022. godine do 26.11.2022. godine u Tuzli boravili su predstavnici Fonda norveških grantova za regionalnu saradnju iz Islanda, koji su u proteklih 18 mjeseci finansirali regionalni projekat “Inkluzija kroz sport za djecu sa poteškoćama u razvoju“.

Projektom su obuhvaćene Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Islanda, Litvanije i Poljske.

U okviru posjete sprovedene su brojne aktivnosti, sastanci sa nadležnim predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti, posjete udruženjima “Koraci nade” i ” Soci”, osnovnoj školi ” Brčanska Malta”, a u inkluzivni zdravstveni program aktivno su sudjelovali članovi udruženja “Hrabro srce” i ” Duga” , te sarajevskog centra “Vladimir Nazor”.

Također, u inkluzivne treninge uključeni su i mališani iz obdaništa “Naše dijete”. Healthy forum sproveden je u saradnji sa volonterima, studentima Medicinskog fakulteta – Udruženje studenata Medicinskog fakulteta “Medicus”, studentima sa Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta.

Jedno divno iskustvo i odlična razmjena znanja. Zahvaljujemo se gostima iz @specialolympicsiceland na ukazanom povjerenju.

 

 

 

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji