Search
Close this search box.

Prijem u Ministarstvu kulture i sporta KS

Objavljeno: 08/04/2019

Danas je u Ministarstvu kulture i sporta KS, upriličen prijem za učesnike i osvajače medalja na  Ljetnim olimpijskim igrama u Abu Dhabiju  Specijalne olimpijade.Predstavnici BiH osvojili su tri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih medalja, takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i  plivanju. Zlatom su se okitili Hasan Sejdinović na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 m i inkluzivna nogometna reprezentacija BiH.

– I ovaj put ste predstavili svoju zemlju u najljepšem svjetlu i postigli zavidne rezultate, potvrdili zašto ste naš ponos – istakao je  ministar Mirvad Kurić.

Po riječima izvršne direktorice Specijalne olimpijade BiH Kade Delić, ovo je bilo najuspješnije takmičenje za sportiste sa invaliditetom iz BiH, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

– Osvojene medalje pokazatelj su velikog rada i zalaganja sportista, trenera i svih drugih uključenih u ovaj projekat – rekla je Delić.

U ime cijelog tima Specijalne olimpijade zahvalila je ministru Kuriću na kontinuiranoj podršci Ministarstva, koje je prepoznalo vrijednosti onoga čime se bave i koje im pruža najveću finansijsku podršku. 

Komentari (0)

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji