Search
Close this search box.

Specijalna olimpijada BiH na Ljetnim igrama u Berlinu (VIDEO)

Objavljeno: 10/11/2023

Bosnu i Hercegovinu je na svjetskim igrama Specijalne olimpijade održane u Berlinu predstavljalo 25 sportista. Učestvovalo je 198 zemalja i preko sedam hiljada takmičara. Međutim, pored rezultata takmičenja, učešće na ovoj manifestaciji ima dublju poruku. Futsal reprezentacija Specijalne olimpijade BiH je i na ovim igrama, kao i prije četiri godine osvojila je zlatnu medalju. Iako je medalja nagrada za trud, odličje nosi mnogo veću poruku.

Bosanskohercegovački reprezentativci osvojili su pet medalja, a jednu od njih i to bronzanu donijela je i reprezentacija Specijalne olimpijade BiH u basketu. Na svjetskim igrama Specijalne olimpijade basket se igra u okviru Unified programa

“Preponosni smo na ono što smo uradili i to ne samo za BiH nego za ove osobe s poteškoćama koje su pokazale da su ravnopravne u svojim mogućnostima i da zaslužuju mnogo veću pažnju“ kaže Kada Delić Selimović, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH.

Ono što je sigurno jeste da su reprezentativci BiH poslali snažnu poruku, a to je, da osobe sa poteškoćama u razvoju imaju svoje mjesto u svijetu sporta, naročito u bh sportu.

Ovaj kratki video je podsjećanje na dostignuća naših reprezentativaca na Igrama u Berlinu.

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji