Search
Close this search box.

Specijalna Olimpijada Bosne i Hercegovine dobila podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta!

Objavljeno: 08/07/2024

Sa velikom radošću obavještavamo javnost da je Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine dobila finansijsku podršku od Federalnog ministarstva kulture i sporta. Na ceremoniji održanoj u prostorijama Ministarstva, federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević, potpisala je ugovore o dodjeli finansijskih sredstava s nekoliko korisnika, uključujući i našu organizaciju.

Ministrica Sanja Vlaisavljević i Kada Delić Selimović potpisuju ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za Specijalnu Olimpijadu BiH

Pored Specijalne olimpijade, finansijska sredstva su dodijeljena i Skijaškom klubu „ZE – 2010“ Zenica, Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, Paraolimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine, Udruženju za sport i rekreaciju mladih, te Direkciji za izgradnju Kulturno sportskog centra u Mostaru.

Ministrica Vlaisavljević je istakla posebnu radost što je Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine među korisnicima sredstava ove godine. Ova podrška predstavlja historijski trenutak za našu organizaciju, jer po prvi put jedna institucija u Bosni i Hercegovini prepoznaje značaj naše misije – omogućavanje bolje integracije osoba s poteškoćama u društvo kroz sport i sportske aktivnosti.

U ime Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine, ugovor je potpisala Kada Delić Selimović, koja nije krila emocije i zahvalnost za ovaj važan korak naprijed. Ova podrška nam omogućava da nastavimo s našim naporima u promovisanju inkluzije i stvaranju prilika za sve osobe s poteškoćama u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujemo se Federalnom ministarstvu kulture i sporta na ukazanoj podršci i povjerenju. Ova sredstva će biti usmjerena na unapređenje naših aktivnosti i projekata, kako bismo nastavili da stvaramo pozitivne promjene u životima naših sportista i njihovih porodica.

Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine će nastaviti sa svojim radom na promovisanju inkluzije, zajedništva i sportskog duha. Ovo je samo početak i vjerujemo da ćemo uz podršku naših partnera i dalje postizati velike uspjehe!

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji