Search
Close this search box.

Srebrna medalja za Specijalnu olimpijadu BiH na Evropskom inkluzivnom prvenstvu u košarci za žene

Objavljeno: 10/06/2024

U period od 05-09 juna u Zrenjaninu je održano “EVROPSKO INKLUZIVNO PRVENSTVO U KOŠARCI ZA ŽENE” na kojem je ženska inkluzivna reprezentacije Specijalne olimpijade BIH osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u drugoj diviziji.
Titulu evropskih prvakinja osvojila je reprezentacija Specijalne olimpijada Bugarske, dok je treće mjesto osvojila ekipa SO Srbije 2.
U prvoj diviziji pobjednik je reprezentacija SO Srbije koja je u finalnoj utakmici pobijedila reprezentaciju Litvanije. Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija SO Portugala.
SPECIJALNU OLIMPIJADU BOSNE I HERCEGOVINE su predstavljale košarkašice:
Sedina Brkić, Selma Šodić, Zlatka Tucaković, Almedina Trebinjac, Dragana Mašić, te inkuzivne takmičarke Elvira Suljkanović, Adna Hadžiabdić, Inela Ahmetović i Ena Baltić.
U Stručnom štabu reprezentacije bili su Asim Topalović selektor i treneri Suzana Miličević i Dževad Malkić, dok je Šef delegacije Kada Delić Selimović izvršna direktorica SOBiH.
Selektor Asim Topalović kao selektor reprezentacije SOBiH nije krio svoje oduševljenje osvojenom srebrnom medaljom istakavši da su djevojke u svaku utakmicu ulazile sa posebnim žarom i željom za pobjedom.
Ovom prilikom naijskrenije čestitke upućujemo organizatoru Evropskog inkluzivog prvenstva u košarci za žene Specijalnoj olimpijadi Srbije koji su ovo takmičenje organizovali na izuzetno visokom nivou čime su još jednom potvrdili slogan Special olympicsa “O INKLUZIJI SE NE PRIČA-INKLUZIJA SE ŽIVI”

Podijeli
Podijeli
Podijeli
Pošalji