Posjeta predsjednika Evropske specijalne olimpijade

Sarajevo, 16.09. 2018. godine

U periodu od 17-21. semptembra u Bosni i Hercegovini će boraviti predsjednik Evropske specijalne olimpijade, gosp. David Evangelista sa saradnicama Ilse Hemmelmayr koja je zadužena za zdravstven programe, i Mauree Clarke koja sprovodi Programe za djecu od 2-7 godina i inkluzivne programe.

David Evangelista sa saradnicama će u Bosnu i Hercegovinu posjetiti zajedno sa  Lucy Meyer i njenim roditeljima. Lucy Meyer je djevojka sa Down sindromom i kako globalni Ambasador UNICEFA ostvaruje saradnju sa Special Olympicsom,  kroz svoju Fondaciju “Lucy Meyer”, podržavajući različke aktivnosti djece sa i bez invaliditeta.

U okviru posjete ove   Delegacije biti će upriličeni različiti sastanci, prijemi, razgovori, treninzi i sl, u našim  udruženjima i sa našim sportistima i to u Zavodu “Mjedenica”, Udruženju “Sunce” Pale,  “Sportskim igrama mladih”, OŠ “Skender Kulenović”, te sportistima Ednom Šunjić i Njegošem Mihajlovićem.

U Zavodu Mjedenica  biti će održana inkluzivna košarkaška utakmica  te urađen trening sa djecom predškolskog uzrasta, dok će  trening plivanja na bazenu “Otoka” Lucy Meyer imati sa predstavnicima udruženja “Oaza”, Zavoda ” Drin” i  Zavoda “Mjedenica”.

Posted in Vijesti.