Sportista SOBiH Halil Fejzić tragično izgubio život

Još jedan tragično izgubljen život mladog sportiste. Jučer, (03.01. 2021. godine) je u mjestu Repuh (grad Živinice) nesretnim slučajem životnu bitku izgubio HALIL FEJZIĆ, član udruženja “Hrabro srce” iz Tuzle Halil Fejzić je samo prije tri mjeseca osvojio titulu državnog viceprvaka Specijalne olimpijade BiH u atetlici u trci na 200 metara. Borba za preživljavanje devetočlane porodice, od kojih je petero živjelo u doniranoj kući Holandske vlade i koji su živjeli od socijalne pomoći i hrane iz Narodne kuhinje traje godinama. Braća Halil i Halid koji su sa poteškoćama u razvoju pokušavali su pomoći svojim roditeljima radeći različite poslove, kao što utovar uglja, sječa drva. Nažalost, jučerašnja vožnja na traktoru natovarenom drvima koja su u Halil i Halid zaradili svojim roditeljima koštala je života Halila, koji je nesretno pao sa traktora pod gumu. Još veća tragedija je što je umro na rukama svoje majke. Dženaza nesretnom Halilu Fejziću, biti će u utorak a zvaničan termin objaviti ćemo danas u popodnevnim satima.

Telegrame saučešća porodici Fejzić, udruženju “Hrabro srce” i Specijalnoj olimpijadi BiH uputile su brojne sportke i javne ličnosti, sportke organizacije a među prvima i Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, kao i predsjednik Evropske Specijalne olimpijade za Evropu/Evroaziju gospodin David Evangelista.

Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi porodica Fejzić, takodjer, je pokrenuta i akcija prikupljanja novčanih sredstava za pomoć i ukop nesretnog Halila Fejzića. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na brojeve:

+387 65 866 072Kada Delić-Selimović –  Specijalna olimpijada BiH, ili
+387 60 301 8721 –  Zumra Bečić – predsjednica udruženja “Hrabro srce”

Posted in Vijesti.