Posjeta Ministra vanjskih poslova BiH i ambasadorice BiH u Njemačkoj bh timu Specijalne olimpijade

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i ambasadorica BiH u Njemačkoj Jadranka Winbow posjetili su danas reprezentaciju Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine u Berlinu, gdje u subotu počinju Ljetne Olimpijske igre Specijalne olimpijade.

Prilikom ovog susreta razgovarano je o pripremama i samom takmičenju naših sportista u Berlinu, ali i o konkretnijoj podršci Specijalnoj olimpijadi BiH.

Delegaciji su se obratili i sami sportisti i obećali maksimalno zalaganje i dobre rezultate.
Predsjednik Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine Enver Ćosićkić i izvršna direktorica Kada Delić Selimović istakli su da priča o inkluziji u sportu, te ideja na kojoj se zasniva Specijalna olimpijada, zaslužuje posebnu pažnju i poštovanje, svih nivoa vlasti.

Ministar Konaković je prilikom ove posjete obećao konkretnu podršku Specijalnoj olimpijadi BiH, kako za ovo takmičenje, tako i za buduće projekte. Također ministru je predstavljena ideja da se Zimske Olimpijske igre Specijalne olimpijade održe 2029. godine u Sarajevu. Dogovoreni su i dalji koraci oko realizacije ove ideje, po povratku reprezentacije BiH iz Berlina.

Ambasadorica BiH u Njemačkoj Jadranka Winbow sutra će, zajedno sa bh timom, prisustvovati ceremoniji otvaranja Ljetnih Olimpijskih igara Specijalne olimpijade u Berlinu na kojima će učestovati preko 7000 sportista iz 195 zemalja.

Posted in Vijesti.