Održan inkluzivni futsal turnir povodom obillježavanja Dana državnosti BiH

Još jedan inkluzivni događaj okupio je danas sportiste, sportske radnike i roditelje djece sa poteškoćama. U maloj sali SKPC Mejdan održan je ” Inkluzivni futsal turnir” na kome su učestvovale ekipe “Hrabro srce”, “Vrati mi osmijeh”, “Koraci nade”, “KSS Sunce”, te kao inkluzivni partneri ekipe FK Sloboda i Fakultet za tjelesni odgoj i sport.

Turnir je organizovan povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH, a tehnički organizator bio je KSS “Sunce”.

“Mi u Specijalnoj olimpijadi BiH organizujemo inkluzivne sportske događaje u kontinuitetu, kao dio naših velikih međunarodnih projekata. Želja nam je, i ovim današnjim događajem, i svim našim aktivnostima ukazati na značaj sportskih aktivnosti djece sa i bez poteškoća i na njihov ravnopravan status, kada je sport u pitanju” – istakla je Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH.

Iako na inkluzivnim sportskim događajima samo učestvovanje predstavlja svojevrsnu pobjedu, svako takmičenje ima i svoje pobjednike.

Pobjednik u 1. grupi je ekipa “Vrati mi osmijeh” iz Živinica, dok su u 2. grupi najbolji bili takmičari ekipe “Koraci nade”. Do kraja ove kalendarske godine Specijalna olimpijada BiH planira slične aktivnosti širom Bosne i Hercegovine, te Porodične zdravstvene forume koji su u prethodnim godinama okupili više hiljada učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine.

Posted in Projekti, Vijesti.