Košarkaška ekipa Specijalne olimpijade BiH otputovala na inkuzivni turnir u Albaniju

Inkluzivna manifestacija “Fusion fiesta” u okviru projekta “Zbližimo se” ušla je u svoju završnicu. Nakon inkluzivnih košarkaških turnira u basketu 3×3, održanih u sedam bosanskohercegovačkih gradova, danas je ekipa Bosne i Hercegovine, otputovala na završni inkluzivni turnir ovog projekta u Albaniju.

Projekat je, tokom nekoliko mjeseci trajanja, okupio više hiljada učesnika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine i omogućio promociju jednakosti i inkluziju, posebno na sportskim terenima.

Projekat su zajednički implementirali Razvojni fond UN – a (UNFPA) i Specijalna olimpijada BiH, uz saradnju brojnih sportskih kolektiva iz gradova domaćina, te njihovih sportskih ekipa. Fusion Fiesta je održana uz svesrdnu podršku Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini.

Na čelu ekipe koja će predstavljati BiH u Albaniji je direktorica SO BiH Kada Delić Selimović, te treneri Asim Topalović i Vedad Čengić. Reprezentaciju SOBiH u 3×3 inkluzivnom basketu će predstavljati Vesna Mišić, Dragana Mašić, Amel Šodić i Elvedin Dedić.

Učešćem na ovom turniru Specijalna olimpijada BiH uspješno završava još jedan veliki projekat i potvrđuje lidersku poziciju, kada je promocija inkluzije u BiH u pitanju.

 

Posted in Projekti, Vijesti.