Tim SOBiH otputovao na Novogodišnji futsal turnir u Belgiju

Inkluzivni Tim Specijalne olimpijade BiH u saradnji sa Fudbalskim savezom BiH danas je otputovao na internacionalno inkluzivno takmičenje u Belgiju. Ekipa koju čine Enes Fejzić, Samir Mahovkić, Semir Mahovkiĉ, Njegoš Mihajlović i Muhamed Hodžić, te inkluzivni partneri Vuk Lakić, Ognjen Erbez i Jure Mihaljević će u narednih nekoliko dana dobiti priliku da kroz sport promoviše inkluziju i da još jednom dokaže da je aktivno učestvovanje osoba sa poteškoćama u sportske aktivnosti vrlo značajno za njihov razvoj.

Treneri reprezentacije su Samir Halilović i Bojan Aćimović, a tim predvodi direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić Selimović.

“Naši brojni projekti, koji promovišu i provode inkluziju, svrstali su nas u sam evropski vrh i sportisti Specijalne olimpijade BiH postali su istinski šampioni inkluzije. I ovoga puta naš tim je sastavljen od osoba sa i bez poteškoća i oni potpuno ravnopravno učestvuju u igri tima. Zadovoljstvo je imati za partnera Fudbalski savez BiH i zajednički kreirati bolje okruženje za osobe sa poteškoćama” – istakla je direktorica Specijalne olimpijade BiH.

Do kraja godine planiran je niz aktivnosti Specijalne olimpijade BiH i završnica nekoliko internacionalnih sportskih projekata, koje Specijalna olimpijada implementira sa domaćim i internacionalnin partnerima.

Posted in Projekti, Vijesti.